Szakmai háttér

A vizsgálatok fontosságának indokai

Statisztika

Magyarországon évente 30 ezer ember hal meg rákban, 70 ezer szív - érrendszeri betegségben. Ennek fő oka az, hogy az említett két betegség sokáig tünetmentes. Panaszt nem okoz, tehát az embert "nem küldi orvoshoz". A rák és az infarktus legeredményesebben még panaszt nem okozó stádiumban észlelve gyógyítható.
Panaszmentes állapotban állampolgárként sem jogunk, sem lehetőségünk nincs arra, hogy részt vegyünk egy egyidőben lezajló, szervezett, KOMPLEX szakorvosi szűrővizsgálaton.

Alapötletünk az, hogy a még egészséges embert - térítés ellenében - tetőtől talpig panaszmentes állapotban kivizsgáljuk. Az így észlelt korai, még gyógyítható betegséget a szakma szabályai szerint a mindenkori betegbiztosító terhére a továbbiakban külön térítés nélkül, állampolgári jogon feltárjuk és gyógyítjuk.
A 3-4 óráig tartó kivizsgálás során birtokunkba jutó egészségi és betegségi adatokról egy összefoglaló szakorvosi értékelést állítunk ki, ahol leírjuk az észlelt diagnózisokat és meghatározzuk a további teendőket, vizsgálatokat, esetleges gyógykezelést.